Microsoftin Zanzibar-projekti hämärtää todellisuuden rajoja luomalla jotakin täysin ainutlaatuista

Microsoft in jo pitkään yrittänyt yhdistää todellisuutta digitaalimaailmaan. Sillä on ollut jo ennestään erilaisia ​​projekteja, kuten Hololensja Windows Mixed Reality -lasit. Sen viimeisin projekti, Zanzibar, on kuitenkin kiinnostavin tähän mennessä.

Zanzibar on liikuteltava matto, joka käyttää lähimaksusta tuttua NFC-teknologiaa. Matossa on kapasitiiviset sensorit, jotka tunnistavat erilaisia ​​eleitä ja liikkeitä. Matto osaa siis tunnistaa fyysisiä esineitä, joita sen päälle laitetaan.

Kehitystiimi valotti blogipostauksessaan, mistä he olivet saaneet idean. "Meillä oli aluksi yksinkertainen ajatus. Mitä jos voisimme hämärtää fyysisen ja digitaalisen maailman rajapintaa? Mitä jos voisit leikkiä leluilla, pelikorteilla tai palikoilla samalla, kun näet niiden heräävän eloon näytöllä?", Tiimi pohtii.

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

Leikkiaika

Blogi kertoo myös mahdollisia käyttötarkoituksia Zanzibarille. He uskovat sen muuttavan dramaattisesti tapaamme kommunikoida tietokoneiden kanssa.

Yksi esimerkki in leluilla leikkiminen. Matolle voisi asettaa tavallisia leluja ja antaa jokaiselle ainutlaatuisen identiteetin, jonka avulla esineisiin voitaisiin talletaa dataa.

Fyysisten lelujen, NFC-sirujen ja laajennetun todellisuuden yhdistäminen ei ole mikään uusi juttu, sillä esimerkiksi suositut Skylander-, Lego Dimensions- and Nintendo Amiibo – lelut käyttävät samankaltaista teknologiaa. erityistä Zanzibarissa in kuitenkin se, että matto toimii Minka tahansa lelun kanssa, Eika pelkästään erityisesti sitä varten tehtyjen kalliiden hahmojen kanssa.

Testeissä lapset leikkivät Maton päällä fyysisillä leluilla ja käyttivät tabletilta videoeditointiohjelmaa luodakseen stop -videoita movement.

"Zanzibar- projekti kutsuu lapset leikkimään interaktiiviseen maailmaan, jossa lelut heräävät eloon äänen, kuvan ja erikoistehosteiden avulla. Tiimi näki, kuinka lapset tekivät stop motion -videoita tuntien ajan ja jakoivat niitä nettiin", blogi kertoo.

Matto tunnistaa myös lelujen fyysisen sijainnin matolla, joten se huomaa, jos niiden läistöllä in toisia leluja. Siinä tapauksessa järjestelmä osaa luoda tarinan, jonka pohjalta lelut alkavat keskustella.

Osa ihmisistä saattaa olla huolissaan, että Zanzibarin myötä lapset eivät enää käyttäisi omaa mielikuvitustaan, vaan hyödyntäisivät tietokonetta äänten ja efektien tekemiseen. Tutkijat näkevät asian kuitenkin toiselta kannalta.

Heidän mukaansa Zanzibar vain muuttaisi lasten tapaa käyttää tietokoneita. Monet lapset viettävät jo nyt enemmän aikaa 2D-näytön edessä kuin leikkimässä oikeilla leluilla. Zanzibarin kehittäjäryhmä haluaa muuttaa tämän.

"maailma Fyysinen in Todella monipuolinen paikka." Is in yltäkylläisen täynnä eri mittasuhteita ja esineitä Visiomme en lisätä oikeaan maailmaan digitaalimaailman taianomaisuus ja toivomme, Etta Zanzibar in askel siihen suuntaan ", Haiyan Zhang, Zanzibar-projektin tutkija sanoo.

  Image credit: Microsoft

Image credit: Microsoft

Apua oppimiseen

Tutkijaryhmä in myös kiinnostunut laajentamaan innovaatiota opetuskäyttöön Montessori-Methodist tutulla tavalla. Montessori-opetus in 1900-luvulla kehitetty theory, joka painottaa fyysisten aktiviteettien merkitystä oppimisessa. "Sovelsimme perinteisiä Montessori-harjoitteita, mutta lisäsimme niihin digitaalisisältöjä sekä lapsia kannustavaa palautetta Zanzibarin avulla", blogi selittää.

Tiimi aikoo myös kehittää erilaisia ​​opetussovelluksia, joihin kuuluu muun muassa kirjoitus-ja koodausoppitunteja. Sovelluksissa the Purpose hyödyntää fyysisiä kortteja ja kannustaa lapsia käyttämään luontevia ja konkreettisia liikkeitä sovellusten kanssa kommunikointiin.

Kuinka is toimii?

Blogi selittää myos, miten Zanzibar-projektin prototyyppi toimii. Tiimi kertoo, että NFC-teknologia pystyy tunnistamaan esineiden sijainnin ja että maton voi yksinkertaisesti rullata ja ottaa mukaan. Matto osaa myös tunnistaa päällekkäin pinotut esineet ja selvittää jopa niiden keskinäisen järjestyksen.

Esineitä ei tarvitse asettaa suoraan maton pälle, mutta NFC: n kantama on silti vain 3 cm. Matto havaitsee lisäksi erilaisia ​​eleitä, kuten ilmaan piirretyt muodot. Laite kiinnitetään tietokoneeseen USB: llä tai Bluetoothilla.

Tiimi julkaisi myös teknisemmän selityksen, jossa is avaa tarkemmin projektin käyttämää teknologiaa.

Zanzibar kuulostaa kaiken kaikkiaan erittäin kiinnostavalta ja odotamme innolla, millaisia ​​käytännön sovelluksia projektista keksitään. Jos Zanzibar onnistuu saavuttamaan potentiaalinsa, saattaa muuttaa niin meidän kuin lastemmekin tavan käyttää tietokonetta.

Leave a Reply